Teknologier

Genom att använda moderna och avancerade material visar Solid Gear att hög säkerhet inte måste resultera i en tung känga. En skyddssko kan vara lätt och sportig, förstärkt med innovativa material och nya tekniska fibrer.

BLOOM

Algix har lanserat världens första algblandade EVA för skoindustrin som en miljövänlig ingrediens i flexibel foam för hög energiåtergivning. Algerna absorberar orenheter i vattnet, lämnar en skördbar massa som sedan processeras för att blandas med EVA.

Läs mer om BLOOM

BOA® Fit System

Utformat för optimal och exakt passform – BOA® Fit System ger dig full kontroll oavsett arbetsuppgift, även i krävande miljöer. Den prisbelönta och patenterade teknologin består av tre delar: ett mikrojusterbart hjul, superstarkt och lätt snöre och styröglor med låg friktion – allt sömlöst designat för att ge dina arbetsskor optimal passform och prestanda.

Läs mer om BOA® Fit System

CORDURA®

CORDURA® är en extremt slitstark och rivstark väv med mycket god andningsfunktion.

ETPU

ETPU-mellansulor har unika och förmånliga egenskaper. Låg densitet, bra dämpning och uthållig. Sulan ger dig komfort och energi i varje steg du tar. När du bär en sko med ETPU-mellansula kommer du efter en lång arbetsdag fortfarande ha energi kvar och du kommer att orka ge lite till.

Läs mer om ETPU

FLEX SYSTEM

FLEX SYSTEM är utformat för att fungera med de biomekaniska funktionerna i vår fot. FLEX SYSTEM stödjer våra naturliga rörelser, vilket ger stabilitet och stöd. Det fördelar trycket till de ergonomiska zonerna och hjälper foten att flexa effektivt.

GORE-TEX®

GORE-TEX® är ett tunt, perforerat membran. Porerna är 20 000 gånger mindre än en vattendroppe, men 700 gånger större än en vattenmolekyl. Det innebär att vattenånga lätt kan passera membranet, medan vattendroppar stoppas. GORE-TEX® är 100% vattentätt med andningsfunktion.

Leather Working Group

Leather Working Group är en internationell, icke vinstdrivande organisation och ansvariga för världens största hållbarhetsprogram för läder. LWG jobbar för att förbättra den påverkan som läderindustrin har på miljön och certifierar lädertillverkare.

MATRYX®

MATRYX® är en textil som kan användas i skons ovandel. Det är ett slitstarkt syntetiskt garn (polyamid eller polyester) som är belagd med polyuretan och tekniskt garn (aramidfiber,kol, enfibertråd etc.). Denna patenterade teknologi tillåts att reducera antalet komponenter upp till ca 50 % och att minimera mönstrade delar.

Solid Gear StarKnit

Solid Gear StarKnit är en ovandel konstruerad i ett gediget stycke. Polyestertråd stickas ihop med precision genom en noggrann process som resulterar i en fjäderlätt ovandel med tät passform utan några sömmar. Tack vare sin förmåga att variera i tjocklek kring ovandelen är StarKnit en så kallad ”smart konstruktion”. Genom denna teknik kan ovandelen vara tjockare där det är högre krav på säkerhet och tunnare där andningsförmåga och flexibilitet är prioriterat.

Vibram®

Vibram® är en extra kraftig yttersula som är designad för att ge extremt bra grepp på ojämna underlag. Vibram®-yttersulor finns i både gummi och TPU, varav gummiyttersulan är värmebeständig och tål därmed temperaturer upp till 300 grader.