Vanliga frågor

Vi hjälper dig gärna med att svara på dina frågor om Solid Gear och våra produkter. Här hittar du en lista med vanliga frågor och svar. Om du inte hittar svaret på din fråga här är du förstås välkommen att kontakta oss med din fråga.

Products

Var hittar jag en storleksguide?

Storlekarna på Solid Gears skor kan variera något mellan olika modeller. Därför har varje sko en egen storleksguide. Den hittar du på skons produktsida. Storleksguiden ligger under fliken Dokument, som du hittar under knappen ”Lägg till i inköpslistan”.

Vilken säkerhetsklass bör jag välja?

Det är viktigt att välja en skyddssko i rätt säkerhetsklass för att få bästa möjliga skydd för dina fötter. Säkerhetsklasserna hjälper dig att hitta skor med det skydd du behöver. Till exempel skor som är vattentäta, antistatiska, har penetrationsskydd, halkskydd och skyddande tåhättor. Se vår tabell med säkerhetsklasser för att hitta rätt sko för dina behov.

Hur väljer jag rätt skyddsskor för min arbetsmiljö?

Om du är osäker på vilka av våra skyddsskor som skulle passa dig bäst, ta en titt på vår guide till att välja skyddsskor. Den ger dig rekommendationer baserat på dina behov och preferenser.

Är mina skor vattentäta?

Skons säkerhetsklass visar om den klassas som vattentät. Skor i klasserna S2, S3, S4 och S5 har vattenavvisande ovandelar. Skor i S3-klassen med märkning WR är helt vattentäta.

Hur byter jag ut mitt BOA Fit System-kitt?

När du får ett nytt BOA Fit System-kitt medföljer en manual för bytet. Du hittar även instruktioner och filmer på Boafit.com.

Var kan jag se vad produkten kostar?

Vår webbplats visar rekommenderat pris för alla våra produkter. Återförsäljare som säljer våra produkter kan sätta andra priser.

Gör ni skyddsskor för kvinnor?

Alla våra skor är unisex och kan användas avbåde kvinnor och män. Några skomodeller har dock något smalare läst och brukar därför passa särskilt bra för damfötter. Ta en titt på vår guide till skyddsskor för damer – här hittar du våra tips på populära skyddsskor för kvinnor.

Har ni skor för breda fötter?

Generellt har skor i vår Athletic-serie något smalare läst. Söker du skyddsskor för breda fötter kan därför våra Trekking- eller Tough-skor vara bra val. Vi har tyvärr inte möjlighet att lista specifika modeller med bredare läst här.

Reklamationer

Hur reklamerar jag mitt BOA Fit System?

Kontakta oss för att få en reklamationsblankett. Fyll i blanketten och skicka tillbaka till oss. Vi ersätter då ditt BOA Fit System utan kostnad.

För återförsäljare

Vad är leveranstiden?

Leveranstiden är 1-3 arbetsdagar.

Hur hanterar jag reklamationer?

Registrera din reklamation i Partnerportalen och följ instruktionerna.

Solid Gear logotype