BOA® FIT SYSTEM

CLICK, CLICK, CLICK

Vrid hjulet till perfekt passform.

EN PÅLITLIG TEKNOLOGI

Det är närmast omöjligt att hitta ett par Solid Gear-skor som inte innehåller teknologi från BOA®. Ett företag med rötterna inom snowboardåkning, där exakt passform eller maximalt stöd ger den där extra fördelen gentemot konkurrenterna. Det är denna strävan efter topprestationer inom sportens värld som ända sedan starten har inspirerat oss att använda samma högteknologiska material i våra produkter. Vi var först med mellansula i ETPU i våra skyddsskor, och Solid Gear Venture 2 är utrustad med BOA® PerformFit™ Wrap – en banbrytande teknologi för maximerad passform och funktion. Genom ständig innovation och starka partnersamarbeten driver vi branschen framåt och hjälper dig att prestera på topp.

VAD ÄR BOA® FIT SYSTEM?

Det är det perfekta sättet att säkra en exakt passform. Punkt slut. Men om vi ser bortom mekaniken – hjulet, snörningen och styröglorna – är det teknologin som driver cyklister, skidåkare, golfare, löpare och arbetare framåt. Varumärket grundades 2001 av Gary Hammerslag, en entreprenör och friluftsentusiast som ville förbättra prestandan och passformen i sitt snörningssystem för snowboardpjäxor. Med hjälp av sin kunskap och erfarenhet inom medicinska hjälpmedel, och efter otaliga tester och prototyper, utvecklade han ett revolutionerande system. Ett som var enkelt, slitstarkt och som anpassade sig efter varje unik användare.

Över tjugo år senare har ett helt nytt sätt att uppnå perfekt passform mil efter mil inte bara fångat vår uppmärksamhet – även andra marknadsledande varumärken som vill uppnå den optimala prestationen.

SÅ FUNGERAR BOA®

Även om varje konfiguration är unikt anpassad består den alltid av tre huvudkomponenter utformade för att maximera utrustningens passform och prestanda. Oavsett om det rör sig om skor, kängor, hjälmar eller något annat.

Själva grunden i systemet är det mikrojusterbara hjulet. Det kan ha olika storlek och design, men styr alltid hur du finjusterar passformen. Tryck för att aktivera, vrid för att spänna åt och dra för att lossa. Beroende på skons utformning sitter hjulet antingen på plösen i en traditionell skodesign, eller längs sidorna i Wrap-konfigurationer som Solid Gear Venture 2.

Den komponent som sköter grovjobbet i BOA®-systemet är den superstarka, men samtidigt extremt lätta snörningen. Snöret tvinnas av 49 separata trådar i flygplansklassat rostfritt stål och omges av ett skyddande nylonhölje. Eftersom det är starkare än pansarplåt i förhållande till sin vikt klarar det alla tänkbara utmaningar.

Den tredje komponenten är styröglorna med ultralåg friktion. Perfekt utformade för att snöret ska löpa smidigt även när det är som mest spänt.

Varje produkt har genomgått rigorösa tester i de tuffaste förhållanden. Om något ändå skulle hända kan du förlita dig på The BOA® Lifetime Guarantee. Garantin omfattar BOA® Fit System under hela livslängden för den produkt som det är integrerat i, och innebär att systemet kan bli som nytt igen.

BOA® PERFORMFIT™ WRAP – ETT STABILT STÖD FÖR FOTEN

Det finns passform, och så finns det exakt passform. Skillnaden är enorm. Och den är lika viktig för att förhindra värk och olyckor som för att du ska kunna optimera din prestation. Det är därför vi samarbetar med BOA®. Våra arbetsskor har de senaste materialen och teknologierna för maximal prestanda, samtidigt som du kan förlita dig på stödet från en perfekt passform.

Som vi redan nämnt är de flesta av våra arbetsskor utrustade med BOA® Fit System. Ett exempel är Solid Gear Venture 2 med PerformFit™ Wrap. Med stöd i avancerad forskning är den utformad för en jämn justering och tryckfördelning, till och med vid arbete på knä, samtidigt som vristen och hälen fixeras. Wrap-funktionen är banbrytande eftersom den stabiliserar hela mellanfoten, vilket ger bättre stöd och kontakt med mellansulan. Och större kontakt med skon ger en effektivare energiomvandling så att du orkar med inte bara långa arbetsdagar, utan ett helt arbetsliv.

När du har låst fast snörningen hålls den säkert på plats. Du slipper irriterande lösa skosnören som dessutom riskerar att fastna i maskiner. Vrid hjulet för att finjustera med millimeterprecision – med handskar på, med en hand, eller mitt i en rörelse – utan att tappa fokus på jobbet som ska göras. Det är så exakt passform fungerar.

Solid Gear logotype