JOBBAR MED NATUREN, INTE EMOT DEN

På Solid Gear jobbar vi med innovativa teknologier och material som hjälper oss att skapa skor som inte bara är säkra, lätta och slitstarka, utan även hållbara. Som en ersättare av petroleumbaserad EVA har vi BLOOM som levererar högpresterande mellansulor samtidigt som det minskar koldioxidavtrycket. Teknologin är utvecklad av Algix. BLOOM rensar upp i haven och omvandlar förorenade alger till mellansulor genom en kemisk process där algerna blandas med EVA-skum. Under framtagandet av ett par sulor blir 38 liter förorenat vatten renat av alger och släpps sedan ut i haven igen, och vi får även över 24 kubikmeter ny ren luft.

SOLID GEAR OCH BLOOM

Hög halt av koldioxid, ett varmare klimat och vattenföroreningar orsakar algblomning som får negativ inverkan på miljön och samhället samt skadar kustlinjer och sjöliv. För ungefär 15 år sedan upptäcktes det att proteinrika algblomningar som skapades under påtaglig värme och tryck, genomgick en mjukgörande process. Hållbarhetsinriktade ingenjörer upptäckte att det gick att omvända förorenade algblomningar och stoppa vissa negativa effekter som resulterade i vattenföroreningar genom att omvandla algerna till ett miljövänligt material med kvaliteter som är perfekta att använda i våra skor.

VAD ÄR BLOOM?

BLOOMs algmaterial som från början är identifierat och upprensat genom restaurering av haven, tillåter designers att skapa eko-medvetna produkter med mätbar påverkan. BLOOM-processen använder extrudering för att kombinera algernas biomassa med polymer för att skapa kulor – hållbara ingredienser som är blandade med icke biologiskt nedbrytbara material. Resultatet är ett material av flexibelt skum och med hög energiåtergivning. Perfekt för lätta, hållbara, mjuka mellansulor som är högpresterande samtidigt som kol hindras från att släppas ut. BLOOMs algblandade EVA-mellansulor hjälper våra miljömedvetna kunder att köpa skor som är hållbara, innovativa och lätta, samtidigt som de bidrar och hjälper oss att jobba mot ett friskt globalt ekosystem.