Om Solid Gear Footwear

Skyddsskor kan vara något annat än klumpiga kängor – det var idén som lade grunden till Solid Gear när företaget startade 2008. Genom att skapa innovativa, moderna skyddsskor för arbete i alla miljöer har våra produkter förändrat hur skyddsskor ser ut, känns och presterar.

Med Solid Gear Footwear är fötterna säkra, torra och bekväma även i utmanande arbetsmiljöer. Inne eller utomhus, i isande kyla och stekande hetta. Övertygade om att det alltid finns nya och bättre sätt att göra saker på vill Solid Gear driva utvecklingen framåt och skapa den perfekta skyddsskon.

Moderna skyddsskor

Arbetet med varje ny produkt börjar i de tuffaste miljöerna – i gruvor, på byggställningar och på fabriksgolv. Det är här vi kan göra skillnad och bidra till en bättre arbetsdag för våra kunder. Insikter från fältet kombineras med tuff laboratorietestning där vi säkrar att både prestanda och säkerhet överträffar kraven.

Du som kund har sista ordet. Det är först efter att du ha testat våra skor rejält i din arbetsmiljö som vi är nöjda. Det är vår vision – performance through innovation.

Våra produkter

Prestanda och komfort är våra främsta prioriteringar i produktutvecklingen. Vi kompromissar aldrig med kvalitet och design. Genom att arbeta med ledande leverantörer som GORE-TEX®, Vibram®, BOA® Fit System och CORDURA® säkerställer vi bästa möjliga prestanda och komfort i våra produkter.

Olika miljöer skapar olika utmaningar, men behovet av säkerhet är konstant. Därför hittar du ett brett utbud av olika slags arbetsskor som skyddsskor och yrkesskor hos Solid Gear. Oavsett om du arbetar inomhus eller utomhus, i bitande kyla eller stekande hetta kan du hitta vad du behöver för dina fötter.

Prime GTX
Prime GTX skor med Goretex

Solid Gear – Part of Hultafors Group

Sedan 2014 ingår Solid Gear Footwear i Hultafors Group. Tillsammans med varumärken som Snickers Workwear, Hultafors, Wibe Ladders, Hellberg Safety och Toe Guard erbjuder vi ett brett sortiment av kvalitetsprodukter. Vi förenas av en gemensam vision: att erbjuda våra kunder bästa möjliga funktionalitet, säkerhet, skydd och effektivitet i sitt arbete.

Hos Snickers Workwear hittar du arbetskläder som arbetsbyxor av hög kvalitet. För att undvika hörselskada väljer du hörselskydd från Hellberg Safety – aktiva hörselskydd med Bluetooth gör arbetsdagen både säkrare och roligare. Hellbergs skyddsglasögon och visir skyddar ditt ansikte. Hultafors förser dig med handverktyg som tumstockar, vattenpass och yxor. Wibe Ladders producerar stegar och ställningar.